U Galeriji Akademije likovnih umjetnosti Trebinje danas je otvorena godišnja izložba radova studenata od prve do četvrte godine, sa odsjeka slikarstva, vajarstva, grafike i grafičkog dizajna.

izlozba studenata akademije likovnih umjetnosti trebinje

Izložbu je otvorio profesor istorije umjetnosti Dragan Čihorić koji je istakao da je kvalitet radova baziran na specifičnom trenutku suočavanja mladih umjetnika sa publikom.

"Svi radni prostori akademije danas su transformisani u galerijske i na taj način omogućeno je suočavanje prikazane umjetnosti sa kritičkom javnošću", istakao je Čihorić.

Dekan Akademije Marko Musović istakao je da je zadovoljan kvalitetom godišnje izložbe i za kraj ovog mjeseca najavio izložbu radova nastalih u okviru projekta "Revitalizacija starih zanata u BiH" koju zajednički provode katedre za grafički dizajn i vajarstvo Akademije likovnih umjetnosti Trebinje i likovne akademije u Sarajevu i Širokom Brijegu, uz finansijsku podršku organizacije Oksam iz Italije.

Musović je dodao da se u narednom periodu očekuje i rekonstrukcija potkrovlja akademije, čime bi se dobilo još 450 metara kvadratnih prostora, što bi, uz dodatnu opremu, stvorilo još bolje uslove za rad akademaca.

izlozba studenata akademije likovnih umjetnosti trebinje

U okviru izložbe dodijeljene su i godišnje nagrade najboljim studentima, i to za odsjeke slikarstva Dijani Kerkeš, vajarstva Biljani Grubač, grafički dizajn Nataši Đurić, potom za najbolji izvedeni rad na prvoj godini studija Vladimiru Milanoviću, za drugu godinu studija Suzani Vulović i za najbolji crtež na trećoj i četvrtoj godini studija Bojani Popara.

Godišnja izložba radova studenata Akademije likovnih umjetnosti Trebinje biće otvorena do 25. jula.