Od prekjuče Herceg Novi je u znaku karatea. Karate Savez Crne Gore i KK „Jadran" organizatori su 11. Evropskog šampionata za regione.

poceo 11.evropski karate sampionat regiona u herceg novom

Među mnogobrojnim gostima ove manifestacije, koja je okupila oko 1000 ljudi, je i predsjednik Evropske karate Federacije, španac Antonio Espinoza. U izjavi za "Sport Live", on je kazao da ima vrlo lijepe utiske o Herceg Novom koji je vrlo divno mjesto i zaliv. "Uslovi za održavanje takmičenja su sjajni. Ono što raduje je masovni dolazak ekipa u Crnu Goru, gdje je stiglo 125 timova iz 48 regiona iz 22 države sa 550 takmičenjara. Na seminaru je prisutno skoro 200 sudija iz svih država i zbog svega toga želim da čestitam Karate savezu Crne Gore na ovako odličnoj organizaciji ovog takmičenja ali i seminara. Ovo prvenstvo, kao i sve što su do sada postigli u takmičarskom i organizacionom smislu, pokazuju da je Crna Gora dobar član Evropske karate Federacije", rekao je Espinoza i dodao da se nada da će ovo prvenstvo biti najbolje do sada. te da će time dokazati da su u stanju da budu na nivou velikih Federacija.

Sudijski seminar je održan juče u Mediteranskom centru u Igalu, a takmičenja za medalje na programu su bila danas i sutra. Novski karate zastupaće kate tim Jadrana u sastavu: Relja Novaković, Mišo Šakotić i Dušan Todorović.