Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je istakao da će se založiti da nevesinjski zdravstveni centar specijalizovan za hirurgiju i dijagnostiku bude što prije stavljen u funkciju.

dodik najavio stavljanje u funkciju bolnice u nevesinju

Dodik je rekao novinarima da se tokom posjete bolnici u izgradnji informisao šta je neophodno uraditi da ovaj objekat postane referentna ustanova te vrste u Republici Srpskoj, ali i regionu.

On je rekao da će eminentni ljekar Predrag Peško, koji je danas zajedno s njim posjetio bolnicu, pripremiti ekspertizu za potrebe ovog objekta.

"Vlada Srpske i ja lično ćemo obezbijediti logistiku za završetak radova", istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske kaže da je obezbijeđena medicinska oprema i da bi bio grijeh da se ne završi jedan takav objekat u kome bi poznati ljekari liječili ne samo građane Nevesinja, već i cijele Republike Srpske.

Dodik je naveo da još treba završiti neki građevinske radove i nabaviti nemedicinsku opremu.

Peško je istakao da je dirnut brigom koju iskazuju rukovodstvo Srpske za građane, te dodao da vjeruje u dobre namjere Dodika i NJegovog preosveštenstva vladike zahumsko-hercegovačkog i primorskog Grigorija, kao i u skoro stavljanje u funkciju zdravstvene ustanove u Nevesinju.

"Zajedno sa svojim timom učiniću sve da ovaj projekat bude realizovan", istakao je Peško.

Gradnja bolnice u Nevesinju počela je prije desetak godina. Sredstva za ovaj projekat obezbijedila je Fondacija „Mihajlo Labalo“, ali nedostaje još oko milion KM da bolnica bude završena.

Dodik je tokom boravka u Nevesinju posjetio i novootvorenu Galeriju, gdje je razgovarao sa umjetnikom Milivojem Unkovićem