Tradicionalno, centralni događaj svake Motorijade u Trebinju je defile ulicama grada. Tako je bilo i ove godine, gdje je preko 1000 motorista prodefilovalo ulicama, a zatim na pivu kod mosta Iva Andrića i „paljenje“ guma.

defile bajkera trebinje 2013

Mladi i stari, veliki i mali, bila je to večerašnja slika Trebinja. Godine nisu bile bitne, od sedam-osam do sedemdest. Motoristi iz cijele Evrope i svijeta okupili su se u Trebinju da zajedno sa kolegama, iz Moto kluba „TNT“, obilježe manifestaciju motora, piva, muzike... Kolonu motora, možda malo čudo ali sigurno najzanimljivije za oči građana, predvodio je auto „Ferari“. Jedno od najboljih auta svijeta, rijetko gledamo u našem gradu, pa građani ne zamjeraju što je baš ono predvodilo današnji defile.

Defileu je prethodio prijem kod gradonačelnika Slavka Vučurevića, koji je istakao zahvalnost motoristima i obećao da će iduće godine, što se tiče grada, napraviti događaj za pamćenje.

prijem motorista kod gradonacelnika slavka vucurevica

U kasarni "Luka Vukalović", mjestu okupljanja, trenutno se odigravaju moto igre, a u 20.30 časova zakazani su koncerti banjalučke grupe „Tupas Mene“ i AC/DC tribute „Band X“ iz Beograda.

Kraj 14. Moto skupa Trebinje 2013. je sutra, 9. juna 2013. godine.

Miris guma, piva i dobre muzike, još jedna Motorijada, još jedan defile, bajkeri i piva, označili su ovogodišnji skup.