Preventivno represivnim mjerama usmjerenim na spriječavanju imovinskih krivičnih djela, policijski službenici su, nakon identifikovanja, izvršili kriminalističku obradu pet lica i rasvijetlili tri krivična djela Krađe.

rasvijetljene tri kradje u hercegovini

Naime, policijski službenici PS Berkovići su, 06.06.2013. godine, dva sata nakon prijave o otuđenju elektromotora iz kruga jednog preduzeća, identifikovali i započeli kriminalističku obradu osumnjičenih.

Kriminalističkom obradom lica sa inicijalima D.S., R.D. i Ž.G., svi iz Trebinja, kod kojih je u vozilu „Audi“, kojim je upravljao osumnjičeni D.S., pronađen otuđeni elektromotor, je utvrđeno da postoje osnovi sumnje da su izvršili navedeno djelo.

Pored ovog krivičnog djela, provedenom kriminalističkom obradom utvrđeno je da postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni D.S. i R.D., 04.06.2013. godine, u mjestu Fojnica, opština Gacko, iz jednog ugostiteljskog objekta, otuđili peć za centralno grijanje i isti prodali na otpad u Mostaru.

Policijski službenici PS Gacko su, nakon prijave o krađi u ugostiteljskom objektu, koji se nalazi uz magistalni put Gacko-Nevesinje, identifikovali i u službene prostorije priveli S.D. i N.Š., obojica iz Gacka, Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su osumnjičeni, neposredno prije privođenja, iz navedenog ugostiteljskog objekta, otuđili bojler i limenu konstrukciju za tzv. topli šank. Pronađeni su otuđeni predmeti.

Nakon kriminalističke obrade protiv osumnjičenih će Okružnom tužilaštvu Trebinje biti dostavljeni izvještaji o počinjenom KD Krađa.