Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovaće sutra u Nevesinju centralnoj manifestaciji obilježavanja 1700-te godišnjice Milanskog edikta.

milorad dodik sutra u nevesinju

Dodik će svečanost, koja će biti održana u kasarni "Nevesinjska puška" prisustvovati od 10.30 časova, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću predsjednika Republike Srpske.

Svetu arhijerejsku liturgiju služiće NJegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije, umirovljeni episkop Atanasije, vladika zvorničko-tuzlanski Hrizostom, nikšićko-budimljanski Joanikije i bihaćko–petrovački Atanasije.

U okviru svečanosti biće organizovan i donatorski ručak, a prikupljena sredstva su namijenjena za Fondaciju "Sveti Vukašin" koja pomaže porodice sa troje i više djece, za izgradnju spomen-crkve Vaskrsenja Hristovog u Prebilovcima, kao i za dnevni centar djece sa posebnim potrebama "Moja nada" u Nevesinju.

Prema dosadašnjim najavama, prisutnima će se obratiti predsjednik Srpske, neki od arhijereja Srpske pravoslavne crkve i predstavnici opštine Nevesinje.

Svečanosti će, između ostalih, prisustvovati ministar rada i boračko invalidske zaštite Petar Đokić, ministar prosvjete i kulture Srpske Goran Mutabdžija, a očekuje se i dolazak više hiljada gostiju iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.