U okviru akcije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske ''Pojačana kontrola vozača motocikla, lakih motocikla i bicikla“ policijski službenici CJB Trebinje su, od 24. do 31. maja, kontrolisati ove učesnike u saobraćaju, a radnici Auto-moto saveza dijelili letke “ Misli na vrijeme! Koristi kacigu“.

kontrola motociklista i biciklista

Policijski službenici CJB Trebinje akciju su realizovali na užim gradskim područjima i na putevima van naselja. U toku trajanja akcije zbog loših vremenskih uslova u saobraćaju je učestvovao mali broj mopeda i motocikala.

Ukupno je kontrolisano osam motociklista i uočeno i sankcionisano pet prekršaja od kojih se tri odnose na nekorištenje zaštitne kacige.

U prva četiri mjeseca, na području koje pokriva CJB Trebinje, u saobraćaju je teže povrijeđen jedan vozač mopeda što je manje za 50% u odnosu na isti period prošle godine. Kao uzrok saobraćajnih nezgoda sa posljedicama po lica uglavnom su prekoračenje brzine i tehnička neispravnost.

S obzirom da se ovog vikenda u Trebinju održava moto skup, i ovim putem skrećemo pažnju vozačima motocikla, lakih motocikla i bicikla da koriste zaštitnu kacigu i pridržavaju se propisa za bezbjednu vožnju kako bi zaštitili kako svoj tako i tuđe živote.