Pripadnici Centra javne bezbjednosti Trebinje uhapsili su pet lica i oduzeli više od 35 kilograma marihuane, rekao je danas načelnik ovog centra Dragan Nosović.

uhapseno pet lica i oduzeto 35 kg droge

Srna nezvanično saznaje da su juče popodne uhapšeni Fofilos Odisej /31/ iz Vareša, Vanja Kenjic /22/ iz Istočnog Sarajeva, te Đuro Perović /27/, LJiljak Robert /36/ i Marko Božinović /37/ iz Tivta.

Nosović je potvrdio da je policija juče oko 15.00 časova na magistralnom putu LJubinje - Stolac, na području Žegulje, pretresla vozilo "dačija", registarskih oznaka BiH, u kojem je pronašla 30 pakovanja marihuane.

Vozilom je upravljao Odisej, a suvazač je bio Kenjić.

Nakon toga policija je oko 19.00 časova na magistralnom putu LJubinje - Trebinje zaustavila vozila "polo", crnogorskih registarskih oznaka, u kome su se nalazili Perović i suvozač Robert, te "mercedes" hrvatskih oznaka kojim je upravljao Božinović.

U "mercedesu" je pronađeno još jedno pakovanje marihuane.

Prema nezvaničnim saznanjima, lica su djelovala organizovano, ali nisu od ranije poznata policiji za krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga.

Nosović je istakao da se uhapšena lica nalaze u prostorijama Centra javne bezbjednosti Trebinje i da se nad njima vrši kriminalistička obrada, te da će nakon dokumentovanja krivičnog djela biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

On je podsjetio da je u ovoj godini bilo sedam zaplijena, da je oduzeto više od 161 kilogram droge, te da je dokumentovano 27 lica.