Čudni politički vjetrovi duvaju ovih dana u Herceg Novom. Jedan od rijetkih gradova u Crnoj Gori gdje je opozicija na vlasti ovih dana je u medijima zbog nejasnih odnosa koalicionih stranaka koje čine lokalnu vlast.

mladen rostovic potpredsjednik opstine herceg novi

Ono što je zanimljivo jeste da vlast i koliciju ne napadaju predstavnici opozicije, već to čine oni sami između sebe otimajući se oko direktorske fotelje ili ukazujući na brojne zakonske propuste u sprovođenju vlasti.

Takvu jednu prozivku uputio je danas na konferenciji za novinare potpredsjednik hercegnovske opštine i predsjednik OO Narodne stranke, članice Srpske liste, Mladen Rostović.

On je u svom obraćanju prozvao Snežanu Zejnilagić, državnog tužioca, da svojom funkcijom čuva direktora Javnog preduzeća „Parkig servis“ Milorada Matkovića koji je penzioner, a ne izabrano lice. "Po zakonu izabrana lica ne mogu u isto vrijeme da budu penzioneri i funkcioneri . Obavijestio sam državnog tužioca da je Matković penzioner, a ne izabrano loce. Neko ga je morao izabrati jer je on prekinuo radni odnos. Drži pečat firme i angažuje advokata bez konkursa, manipuliše sa članovima Upravnog odbora i ima 350.000 evra sredstava preduzeća koja su oročena i ne služe za obrt. Tek je sinoć na sjednici Upravnog odbora raskinut aneks ugovora. To znači da je na djelu totalno nezakonje", kaže Mladen Rostović i dodaje da je potpisnik koalicionog sporazuma, ali sporazuma u kojem se kaže da se radi po zakonu, a ovo je tipičan primjer kršenja zakona.

On je upoznao novinare sa činjenicom da je on prije tri mjeseca podnio krivičnu prijavu protiv Milorada Matkovića Osnovnom državnom tužiocu. "Zašto ni nakon tri mjeseca ona ništa nije preduzela", pita se Rostović i objašnjava da pokušava da se bori protiv toga, ali, kako kaže, ima blokadu od gradonačelnika koji mu ne da podršku. "Ne može penzioner da bude direktor i svaki pečat koji je udaren od trenutka kada je prekinut radni odnos je nezakonit. Posljedicu toga ćemo vidjeti kada uđemo u preduzeće", ističe Rostović i, po ko zna koji put, se pita "Kako advokat Lepetić može da radi za JP „Parkig Servis“ ako nije izabran po konkursu, a tek je sinoć dobio saglasnost Upravnog odbora da bude pravni zastupnik". Zna se da niko ne može zastupati Parking servis dok ne dobije saglasnost Upravnog odbora, a on je tek sinoć dobio tu salasnost napominje on i konstatuje da sva dosadašnja zastupanja pomenutog advokata nisu u skladu sa Statutom.

"Ukazujem na nezakonje i probleme sistema, na manipulaciju sa ljudima. Dio odovornosti snosi i bivši Upravni odbor i sve to sam naveo i u pismenoj izjavi državnom tužiocu, koja nije našla za shodno da reaguje do sada", objašnjava Rostović i dodaje: "Tražio sam na uvid Matkovićev zahtjev za isplatu novca zbog nekorišćenja godišnjih odmora jer njih mora da ima Upravni odbor, kao i od predsjednika Ljiljane Karanović, ali nisam odgovor dobio i na tu činjenicu sam ukazao tužiocu", kaže on i napominje da tog dokumenta nema, što znači da im neko briše tragove, zaključio je Mladen Rostović koji u stvari nije ni bio sazvao konferenciju zbog Parking servisa već zbog imenovanja UO JU "Gradski muzej Mirko Komnenović i galerija Josip Bepo Benković "ali o tom problemu je iznio samo pojašnjenje.