Učenici sedmog razreda Osnovne škole "Jova Jovanović Zmaj", večeras su u maloj sali škole priredili prigodnu recitaciju i predstavu, a na temu "Život, djetinjstvo i školovanje Branka Ćopića."

predstava ucenika osnovne skole jova jovanovic zmaj

U ovoj priredbi učestvovala su odjeljenja VII3 i VII1, sa dvadesetak učenika. Povod je završetak školske godine, gdje su mladi učenici-glumci predstavili svoje znanje koje su stekli u prethodnom periodu. Dramsku sekciju vodi nastavnica srpskog jezika i književnosti, Angelina Kujačić, koja je učenike od septembra pripremala za današnji nastup. "Priredili smo nekoliko povezanih igrokaza i par recitala, odnosno stihova Branka Ćopića", kaže Kujačić i dodaje da među članovima Dramske sekcije ima dobrih recitatora, ali i djece koja posjeduju sklonost za glumu. "Ako se nastavi sa radom, među njima vidim nove glumce", zaključila je nastavnica Kujačić.

Marko Šakotić, učenik škole u Bregovima i član Dramske sekcije, u ovoj, više nego zanimljivoj predstavi, igrao je nekoliko uloga. "Glumio sam djeda Rada, Smrdonju.., tj. osobu koju je Upravnik postavio da pazi na razred, a ostali ga učenici nisu voljeli", rekao je on i dodao da su i njegove kolege odigrale dobro.

Predstavi su pored nastvanika u učenika, prisustvovali i roditelji, koji su na glumu svojih "ljubimaca" i te kako ponosni.