Predsjednik hercegnovske opštine Dejan Mandić upriličio je danas prijem za najbolje hercegnovske učenike.

roditelji u ucenici na prijemu

Najboljih 30 iz Srednjoškolskog centa nagrađeni su diplomom i knjigom od kojih je devet imalo odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta tokom 12 godina školovanja. Nagrađeno je i devet učenika OŠ „Dašo Pavičić“ i po četiri iz osnovnih škola „Milan Vuković“, „Ilija Kišić“ i „Orjenski bataljon“. I ove godine među nagrađenima su bili i učenici koji su postigli uspjeh na državnim i međunarodnim takmičenjima u znanju.

Prvo je učenike pozdravio sekretar Sekretarijata za društvene djelatnosti i kulturu Vladimir Žutković naglasivši da je, kao i svi, ponosan na njihov uspjeh. Za predsjednika Mandića uručenje diploma učenicima koji su tokom školovanja rijeđali samo petice jedan je od najljepših događaja u gradu. "Rezultat koji ste postigli je proizvod vašeg marljivog rada ali i vaših profesora i roditelja koji su vas učili znanju ali i strpljenju, razvijali u vama vrline i usmjeravali vas na pravi put. Najveći prijatelj čovjeka je znanje, a onaj ko na znanje upućuje najviše pohvale zaslužuje", rekao je Mandić i dodao: "Poznato je da se svijest jednog naroda ogleda u tome koliko pažnje posvećuje nauci i obrazovanju. Pokazali ste da imate umijeća, snage i moći da savladavate sve prepreke koje život postavlja. Budite hrabri i odvažni, smjeli i sigurni da ono što želite možete postići i ostvariti. Diplome i priznanja koja će uslijediti u toku vašeg školovanja biće najveća nagrada za vas ali i za nas u gradu u kome ste većina rođeni i proveli lijepo đačko doba - poručio je svojim mladim sugrađanima gradonačelnik Dejan Mandić.

dejan mandic sa najboljim ucenicima

Diplomu Luča za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta u SMŠ “Ivan Goran Kovačić“ zaslužili su: Nikolina Golo, Katarina Elez, Vesna Milošević, Milja Vuković, Vasilija Velfel, Ivana Šabanović, Milja Arnautović, Stefan Stanković i Milica Trifković.

Osnovnu školu “Dašo Pavičić“ sa svim peticama su završili: Luka Jaredić, Eva Marković, Jelica Cerović, Milica Vučurović, Ines Kokotović, Katarina Nakićenović, Anastasija Čeprnić, Rastko Kisjelica i Dajana Sekulović.

Lučonoše OŠ “Orjenski bataljon“ iz Bijele su: Ana Kovačević, Anđela Vujadinović, Marija Seferović i Marija Lakonić, dok su najbolji đaci

OŠ “ Ilija Kišić“ iz Zelenike: Marija Bačelić, Teodora Mojović, Sara Salatić i Petar Tešanović.

Sa četiri Lučonoše može se pohvaliti i OŠ “Milan Vuković“: Milica Drašković, Nina Vujačić, Dušan Keković i Marina Tušup.

Opšti odličan uspjeh u SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ postigli su : Nikolina Pušara, Nemanja Janjić, Jelena Odalović, Nikola Radosavljević, Mileva Vučić, Nebojša Milović, Mirjana Marić, Jovan Šuberić, Milica Mlađenović, Roberta Mazreku, Ljubica Vasiljević, Milena Matković, Aleksandar Marković, Nađa Popović, Jelena Samardžić, Milana Tomić, Aleksandar Đorđević,Tamara Bogdanović, Milica Zečević, Teodora Vidović i Petar Morović.

U opštini nisu zaboravili ni učenike nagrađene na takmičenjima.

Sergej Radan je nagrađen za osvojeno treće mjesto iz engleskog jezika na državnom takmičenju, a Katarina Elez za treće mjesto iz biologije. Drugo mjesto ( pehar) Debata osvojili su: Maja Milošević, Vesna Milošević i Jelena Odalović. Na međunarodnom takmičenju ugostiteljsko-turističkih susreta u Novom Mestu, zlatno priznanje iz kulinarstva osvojili su: Ana Dabižinović, Duška Danilović i Tripo Andrić. Srebrno priznanje iz posluživanja dobili su: Ivana Krivokapić, Dragana Pejanović i Dušan Ilić.

Srebrnu medalju i priznanja za rezultate iz turizma dobili su: Biljana Ćeranić, Ljubica Čeprnić i Dušan Pavlović, dok su učenici Jelena Bigović, Aleksandra Umićević i Dragana Medić osvojili prvo mjesto u kategoriji najboljeg poslovanja na sajmu u Zagrebu.