Uprava policije Područne jedinice Herceg Novi završila je sve pripreme i spremna je za bezbjednu turističku sezonu.

racunarska oprema za policiju u herceg novom

U tom cilju  juče je u Herceg Novom održan i sastanak  predstavnika Centra bezbjednosti Herceg Novi i njihovih  kolega iz Trebinja, a sve u cilju obezbjeđenja  građana koji preko teritorije Republike Srpske i Trebinja dolaze u Herceg Novi. Dogovoreno je povećanje bezbjednosti turista na terioriji Centra javne bezbjednosti  Trebinja. "Zajedno sa kolegama iz  Trebinja spremni smo da odgovorimo na sve izazove. Potrudićemo se da svi dobronamjerni gosti koji budu stigli u Herceg Novi i Crnu Goru budu sigurni, a svim krimogenim grupama i tome slično poručujemo da će po tom pitanju biti adekvatno ispoštovani sa našeg aspekta", rekao je za TrebinjeLive načelnik  Uprave policije Područne jedinice Herceg Novi Miloš Vučinić, prilikom uručivanja računarske opreme od strane Instituta u Igalu za Centar bezbjednosti.

Primajući opremu vrijednu 4000 evra, načelnik  Vučinić je kazao da  mu  je drago da se prepoznaje Centar bezbjednosti Herceg Novi, MUP i Uprava  policije kao uzajamni i efikasni partneri u iluminaciji svih društvenih i negativnih ponašanja i kriminalnih aktivnosti. "Centar bezbjednosti Herceg Novi je pouzdan partner svim državnim i društvenim institucijama i građanima. Podaci i rezultati koje imamo u prethodna tri mjeseca ukazuju na to da ćemo imati uspješnu godinu, te da su sve moguće pripreme za bezbjednu turističku sezonu već odrađene i da naši službenici u kontinuitetu postižu dobre radne rezultate koji su  30 odsto bolji nego 2012. godine", rekao Vučinić i dodao da su svi raspoloživi kapaciteti stavljeni u službu građana Herceg Novog, a kao primjer je naveo rasvjetljavanje nekoliko krivičnih djela u samom Institutu u Igalu.

Direktor Instituta Igalo, magistar Zoran Kovačević, je kazao da je u dogovoru sa predstavnicima Uprave policije Institut  donirao opremu koja će im biti potrebna u operativnim poslovima . "Kompanija Instituta pokazuje čin društvene odgovornosti i sa našim prijateljima iz Centra bezbjednosti željeli smo da poklonimo paket računarske opreme koja će im biti značajna u operativnim poslovima sa kojima se bave”, rekao je Kovačević. Govoreći o poslovanju Instituta,  Kovačević je kazao da je iza  Instituta jedan uspješan poslovni ciklus, uspješna poslovna godina i dobri finansijski rezultati u odnosu na prethodni period. On je naglasio da su i pored teških ekonomskih uslova, u Institutu  uspjeli da naprave  značajne pomake. "Prošlu poslovnu godinu završili  smo sa finansijskim rezultatom u iznosu od 600.000 evra, a u protekla tri mjeseca uspjeli smo da napravimo bolji finansijski rezultat u odnosu na uporedni period prethodne godine za 160.000 evra”, kazao je Kovačević. On je dodao da su 22. maja proširili najznačajniji inostrani program na norveškom tržištu, tj. povećanjem  još jedne grupe norveških pacijenata, tako da će Norvežani ove godine prvi put boraviti i u oktobru  u Institutu. "Vrijednost ovog ugovora  je 450.000 evra. Redovno izmirujemo plate za 790 zaposlenih, a ovo smatramo veoma uspješnim za jedinu kompaniju ove veličine u kojoj država ima većinsko vlasništvo i koja je prepoznatljiva po svojoj djelatnosti u  regionu", rekao je mr Kovačević i naglasio da je bezbjednost za njihove korisnike veoma važna, jer su to uglavnom ljudi iz inostranstva. "Menadžment Instituta na ovu donaciju ne gleda kao poklon već samo kao dobru investiciju", zaključio je on.