U Domu kulture u Trebinju, večeras je u organizaciji  grada Trebinja, Udruženja Crnogoraca „Njegoš“ iz Banjaluke i Udruženja Crnogoraca „Vuk Mićunović“ iz Trebinja, održana 27. samostalna izložba slika akademskog slikara Saše Brnovića iz Podgorice.

izlozba slika sase brnovica u Trebinju

Izložbu, koja broji oko 40 slika, je otvorio gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević koji je istakao da prisustvo crnogorskih slikara na ovom području oduševljava sve i dokazuje jedinstvo koje je prisutno kroz vijekove. "Ova izložba pokazuje da smo mi jedan jedinstven duhovni, životni, narodni, politički, prostor", rekao je Vučurević i dodao: "Prijatelj Brnović pripada jednom novom talasu crnogorskih umjetnika koji ima svoj specifičan izraz i mislim da će svako ko pogleda njegova djela naći dio sebe i dio svoga života". Gradonačelnik se zahvalio ambasadi Crne Gore u BiH i organizatorima, koji su omogućili predstavljanje ovog eminentnog umjetnika trebinjskoj javnosti. "Umjetnost, vjera, pobjednički duh, istorija,  su naša zajednička veza", zaključio je Vučurević.

O Saši Brnoviću govorio je mr Slobodan Bošković iz Banjaluke. On je istakao da slike Brnovića prenose jednu ličnu kulturnu viziju života, radosti, ritma i reflekciju koje se ne mogu, ni najodabranijim riječima, izreći.

Prisutnim se obratio i autor slika, istakavši zahvalnost organizatorima što su mu omogućili da bude gost, ali i domaćin, ove izložbe.