Lijepa vijest sa Sjevera Crne Gore, iz Rožaja, stigla je na adresu Lazara Rajkovića iz Bileće.

fotografija lazara rajkovica iz bilece Pobjednička fotografija

Ovaj fotograf, u konkurenciji 31 autora, pobjednik je konkursa za najbolju neobjavljenu fotografiju regiona za proljeće 2013. čiji se kraj primiče.

Naziv teme je bio „Proljeće u mom gradu-selu“. Konkurs je organizovao portal za kulturu, književnost i društvene teme "Avlija. me" iz Rožaja. Na foto-konkursu su učestvovali autori iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Švedske, Srbije, Crne Gore.

Prema podacima koje je novinarima saopštio predsjednik žirija Damir Skarepa, najuspješniji je bio snimak Lazara Rajković iz Bileće, Republika Srpska. Druga nagrada je, takođe, otišla u Bosnu i Hercegovinu i to u Živnice, dok je treća nagrada pripala Nadi Pavlović iz Vrnjačke banje (Srbija).

Nagrađeni autori dobiće zlatne, srebrne i bronzane plakete, a kao uspomenu na mjesto koje će posjetiti i gdje je sjedište portala koji je organizovao konkurs, nagrađeni će dobiti fotomonografiju „Staro Rožaje“. Pobjedničke fotografije biće objavljene u časopisu “Avlija“ u drugoj polovini 2013. godine.

Organizovanje ovog foto-konkursa kao i izradu veb portala koji je počeo da radi početkom februara 2013. godine, finasirao je Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava za 2012. godinu.