Srbija postaje stub stabilnosti regiona i zaslužuje da što prije dobije datum za početak pregovora o članstvu u Evropskoj uniji, bez dodatnih uslovljavanja, ocijenili su danas članovi delegacije socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu u razgovoru sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem.

sastanak dacica sa predstavnicima Evropskog parlamenta

Dačić je na sastanku u Beogradu ocijenio da je članstvo u Evropskoj uniji spoljnopolitički prioritet Srbije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

"Evropske integracije Srbije su od izuzetne važnosti za integraciju čitavog regiona. Nadamo se da će Evropska unija uvažiti napore koje Srbija ulaže i reforme koje provodi. Veoma je važna podrška koju Srbija dobija od Evropskog palamenta", rekao je Dačić.

Na sastanku sa članovima delegacije socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu, koju predvodi potpredsjednik grupe Libor Rouček, konstatovano je da je učinjen istorijski pomak u rješavanju problema na Kosovu i Metohiji i da implementacija briselskog sporazuma obezbjeđuje opstanak Srba u južnoj pokrajini i doprinosi regionalnoj stabilnosti.