Aktuelni gradonačelnik grada Trebinja, Slavko Vučurević, podnio je tužbu Osnovnom sudu u Trebinju zbog klevete.

slavko vucurevic u izjavi za medije

On je tužio, u to vrijeme kandidata za gradonačelnika, Nebojšu Vukanovića, navodeći da mu je Vukanović u toku izborne kampanje narušio ugled.

Nebojša Vukanović, novinar BN Televizije, na svom oficijelnom portalu tvrdi da je Slavko tužio protivkandidata kojem se nije smio suprostaviti ni na jednom suočavanju, ali će, kako je napisao Vukanović, tužba biti dovoljna kako bi se raskrinkao veliki zaštitnik penzionera i boraca, koji je od Fonda PIO-a nezakonito uzeo 70.000 KM, a od ratnom vojnom invalidu odezeo stan i tako riješio svoje stambeno pitanje. Vukanović u svom reagovanju na tužbu, ističe da sa nestrpeljenjem čeka početak suđenja i suočavanje sa Velikim Pravednikom.

Pored Vukanovića, najavljivanje tužbe protiv odgovornig u Javnih preduzećima i ustanova, bivšeg gradonačelnika Dobroslava Ćuka, kao i ispitivanje odgovornosti u Fudbalskom klubu "Leotar", do sada su samo mrtvo slovo na papiru. Vučurević, njihovo (ne)procesuiranje, potkrijepljuje neangažovanjem Glavne službe za reviziju, koja prema njegovim riječima, ove godine nema namjeru da vrši reviziju poslovanja grada Trebinja za 2012. godinu. "Ova činjenica otvara mogućnost da angažujemo nezavisnog revizora koji će utvrditi nepravilnosti", rekao je gradonačelnik i dodao: "Da bi smo pokrenuli određene postupke moramo imati validne dokaze i do njih ćemo doći angažovanjem nezavisnog revizora. On će utvrditi nepravilnosti i u budžetu, ali i u poslovanju sportskih kolektiva, i na osnovu toga ćemo podnijeti adekvatne prijave". On je napomenuo da je Upravni odbor Dječijeg vrtića "Naša radost" podnio krivičnu prijavu protiv Natali Ninković, bivše direktorice ove ustanove.

Podnošenje krvične prijave protiv Vukanovića, u jučerašnjoj izjavi za medije, Vučurević je kratko prokomentarisao, "Nemoj mi sad tu priču pričati!".