Obustava vodosnabdijevanja Herceg Novog sa hidrosistema Trebišnjice preko Plata koje je bilo najavljeno za 8. jun, odlaže se po drugi put za sedam dana i novi termin za redovni godišnji remont predviđen je od 15. do 19. juna, saopšteno je večeras iz JP "Vodovod" Herceg Novi.

odgodjena restrikcija vode herceg novom

Prema riječima Zorana Šabanovića, direktora hercegnovskog Vodovoda, razlog za novo odlaganje pražnjenja tunela Gorica-Plat je loše vrijeme i neuobičajno visok vodostaj Trebišnjice za ovo doba godine. "Bilo je nužno odlaganje predviđenog plana za osam dana. Ono što može da obraduje Novljane je i to što će ovi radovi trajati četiri dana kraće od ranije predviđenih rokova", rekao je za TrebinjeLive Zoran Šabanović.

U tom periodu zbog pražnjenja i zbog čišćenja tunela Gorica-Plat, Herceg Novi će biti bez vode koja u Filtersku stanicu Mojdež stiže sa Plata. "Zbog ograničenih mogućnosti vodosnabdijevanja Herceg Novog sa lokalnog izvorišta 'Opačica' u Zelenici u periodu od 15. do 22. juna, biće uveden restriktivni režim vodosnabdijevanja i potrošači će imati po dva sata vodu u jutarnjim i popodnevnim satima. Naselja od Sutorine do Meljina vodu će dobijati od 7 do 9 i od 19 do 21 sat. Od Meljina do Kamenara od 5 do 7 i od 17 do 19 sati. Građani visokih zona i naselja Sušćepana, Ratiševine, Ščepovića i Žvinja biće snabdjevani vodom iz cisterni", kazao je direktor JP „Vodovod“ Herceg Novi.