Dvorana „Park“ u Herceg Novom, gdje su do sada viđene brojne pozorišne predstave i scene,  imala je jutros jednu takvu scenu ali ona nije bila umjetničkog već čisto političkog tipa.

Dijana Krivokapic nije predala direktorsku fotelju Dijana Krivokapić

Najavljena primopredaja direktorske funkcije JUK „Herceg Fest" nije sprovedena. U pratnji  Ivice Zidara predsjednika Upravnog odbora stigla je politikolog Branka Šućur koja je od strane UO imenova za novog direktora. U direktorskoj  kancelariji je sačekala dosadašnji v.d. direktor Dijana Krivokapić. Sve to pratili su,  kao malo koji događaj  do sada, brojni novinar koji su zasmetali gospođi Šućur  jer je upitala  šta je to toliko interersantno za javnost?. "Ja sam izbrana po zakonu i tu je  sve jasno", kaže ona. Na postavljeno pitanje dobila je i odgovor da je sam izbor i najava predsjednika Upravnog odbora  o primopredaji  izazvala pažnju brojnih medija u zemlji i regionu. Nije dozvolila  fotografisanje  ovog trenutaka  koji nije zabilježen od osnivanja ovog preduzeća 1988. godine. U kancelariji je bio prisutan i Jovan Subotić  predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije koji je u dosadašnjim istupima bio na strani dosadašnjeg direktora. On je zamolio novinare  da  napuste prostoriju kancelarije za čiju  se fotelju bore  Šućur i Krivokapić, članice iste partije.

 

Uz kratku prepirku i izričiti stav Dijane Krivokapić da je zakon na njenoj strani, Branka Šućur je  napustila kancelariju, a zatim i dvoranu ne ispunivši obećanje da će sve reći novinarima. Predsjednik Upravnog odbora Ivica Zidar stao je pred novinare i još jednom potvrdio da je ubijeđen da radi dobru stvar i za „Herceg Fest“ i kulturu grada. On je kazao da će se ovaj problem riješiti  sudskim putem.

Branka Sucur Branka Šućur

Na pitanje da li su se ovakvim odlukama članovi UO ispred Nove srpske demokratije sukobili sa svojom strankom, Zidar je rekao da će to riješiti unutar stranke. Zidar je zatim ponovio da je UO pokušao da riješi neka pitanja od interesa za "Herceg Fest" kao što je definisanje ugovora o zakupu sa RTCG, neplaćanja zakupa, jer kako je rekao, TVCG duguje oko 8.000 evra, što je demantovala novinarka ove kuće.

"Novim ugovorom smo htjeli da definišemo i cijenu zakupa jer je dosadašnja 1,60 evra po kvadratu zaista smiješna. Takođe smo htjeli da riješimo i pitanje zakupa Kanli kule i Španjole. Za stanje u kakvom se trenutno nalazi Kanli kula neko mora da odgovora iz opštine ili 'Herceg Festa'", rekao je Zidar.

Zidar je na pitanje novinara da li je kompetentan da donosi ovakve odluke, s obzirom da Zakon o kulturi tačno definiše ko može biti član Savjeta ustanova kulture, odgovorio da ne razumije pitanje. "Zakon nije usvojen", odgovorio je, "odnosno ne primjenjuje se u opštini Herceg Novi".

Na pitanje da li je tačno da ima lične interese zajedno sa sekretarom za društvene djelatnosti Opštine Herceg Novi koje nisu bile u skladu sa odlukama v.d. direktora, Zidar je rekao da mu je jedini interes da dobija 150 evra nadoknade, koje mu pripadaju kao predsjednika UO, ali i da je do sada za godinu dana koliko je na ovoj funkciji dobio samo jednu nadoknadu.

Dijana Krivokapić  ostaje  u direktorskoj fotelji

"Nisam  predala svoje  direktorsko mjesto gospođi Šućur i to ne želim da uradim sve dok ne dobijem saglasnost SO Herceg Novi koja je osnivač preduzeća na čijem sam čelu", kaže Krivokapić i dodaje: "Imala sam ovih dana mnogo  više medijske pažnje nego što sam očekivala. Pokrenuta je obustava odluke UO, kao i tužba pred  Upravnim sudom. Dalji koraci su na organima nadležnim za odluke UO kao i tužba  pred Upravnim sudom. Zahvaljujem Vam se na ovakvom interesovanju  i nadam  se da ćemo i dalje sarađivati, ali sa nekim  lijepim povodom", kazala je Krivokapićka.

Neki novinarski izvori, istina nepotvrđeni, najavljuju  za danas dolazak predstavnika Nove iz Podgorice, koji bi trebalo da riješe unutar partijske probleme. Kakve rezultate će dati ova posjeta, ako do nje dođe, ostaje da se vidi.

Grad Herceg Novi, šampion kulture, traži odgovorniji odnos prema jednom od najjačih ambasadora svoje sredine.