Košarkaši Igokee pobijedili su večeras u Aleksandrovcu Široki sa 74:69, u petoj odlučujućoj utakmici finala plej-ofa Prvenstva BiH.

igokea sampion bih

Igokea je pred svojim navijačima krunisala svoju možda najuspješniju sezonu u klupskoj istoriji, pa je titula prvaka bila potvrda svega onoga što je urađeno u takmičarskoj godini na izmaku. Igokeu je do pobjede predvodio Korsli Edvards sa 25 poena, a Hemonds je postigao 14 poena. Kod Širokog 17 poena ubacio je DŽons, a 16 Šakić. Aleksandrovčani su bili prvi u ligaškom dijelu regionalne ABA lige, igrali su "fajnal for", pobjeđivali kod kuće i u gostima renomirane protivnike poput Crvene zvezde, Radničkog, Budućnosti, Splita, pa i Široki.

Pobjedom u petom meču nad Širokim u borbi za titulu, Igokea je prekinula post od 2001. godine u prvenstvima BiH kada je prvi i jedini put bila prvak, a današnji duel bio je deseti okršaj velikih protivnika ove sezone, a Igokea je do večeras slavila šest puta.

Obje ekipe već su obezbijedile nastup u Jadranskoj ligi iduće sezone, ali samo Igokea, šampion BiH, ide direktno, dok će Široki u finalu plej-ofa morati da plati "pozivnicu" rukovodstvu regionalnog takmičenja u iznosu od 150.000 evra s tim što se to može korigovati u zavisnosti od dogovora između kluba i čelnika ABA lige.