Planinarsko društvo "Vučji zub" poziva sve bicikliste, ljubitelje sporta, fotografije, prirode i zdravog života da 16. juna 2013. dođu na biciklističku trku „Za sirac sira - 2013“.

biciklisticka trka za sirac sira zakovo 2013

Trka će se održati u selu Žakovo koje se nalazi na 25 km od Trebinja prema Mostaru. Zvanični start trke je u 10:00 ujutro, a takmičari su obavezni da budu na startu u 09:00 kako bi odvezli probni krug stazom (ukoliko to nisu ranije učinili).

Inače, radi se o veoma atraktivnoj trci brdskih bicikala (MTB). Interesantna ruta polazi makadamskim putem zatim vijuga uskim putevima između starih kamenih kuća i njiva, a u jednom trenutku prolazi kroz dvorište jedne kuće. Dužina staze je 4141 m. Sama staza je dosta ekstremna, sa velikim usponom i jakim nizbrdicama, zbog čega je obavezno za sve takmičare da posjeduju pored brdskog bicikla i zaštitnu opremu (kaciga i rukavice). Poželjno je da na svom dvotočkašu imate i prave brdske gume zbog grubljeg terena. Želimo naglasiti da opasnost na stazi kod normalne vožnje ne postoji i da svako može bez bojazni proći ovu zanimljivu stazu.

Staza će biti propisno označena. Za one koji vole ekstremniju vožnju adrenalina neće nedostajati.

Učesnici trke će biti podijeljeni u dvije grupe:
1. Takmičari
2. Rekreativci (za one koji žele neobavezno preći stazu)

Nagrada za najbolje bicikliste je kao što naziv trke kaže – „Sirac sira“ , dakle autentični hercegovački sir, naravno uz trofej za uspomenu.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti porukom na telefon 065 753 896 (Igor) ili na e-mail vucji.zub@gmail.com - navesti ime i prezime, godine starosti i grupu – takmičar ili rekreativac.

Cilj trke je promocija biciklističkog sporta, hercegovačkog sela i domaćih proizvoda. I naravno druženje. Na startu (cilju) će biti mjesto okupljanja za sve učesnike skupa (muzika, piće, druženje), a tu će biti svečano dodijeljene i nagrade za najbolje bicikliste i diplome za učesnike.