Andro Vlahušić, iz Socijaldemokratske partije Hrvatske /SDP/je novi-stari gradonačelnik Dubrovnika, a protukandidata Tea Andrića kao predstavnika Hrvatske demokratske zajednice /HDZ/ ostavio je iza sebe s čak 20 posto više dobijenih glasova.

Vlahusic slavi pobjedu

Tako velika razlika rezultat je očekivanja građana da će Dubrovnik nastaviti poboljšanje komunalnog standarda ali i najave bivšeg gradonačelnika da će građanima Dubrovnika u vrijeme zimske polusezone osigurati besplatne letove avionom na liniji Dubrovnik- Zagreb i obratno. Za tu je liniju ove godine već osigurana subvencija tako da su po povratu te subvencije zapravo besplatno letjeli u hrvatsku metropolu !

Vlahušić je najavio i besplatni parking te za samo 10 kuna mogućnost odlaska u kino te prijevoz žičarom i uz 40 posto prijevoz taksijem. Posebno je zanimljivo kako su ovi izbori način ili pomak u političkom životu hrvatskog juga pa i cijele države jer u njima nije bilo prljave kampanje ni podmetanja koja su krasila ranije kampanje. Također, nije bilo ni tako poznatih prozivki ili podjela na "Hercegovce i fetive (rođene) Dubrovčane", a poruke iz kampanja se nisu odnosile ni iz bliza tako intenzivno na susjednu BiH kao ranije- uz izuzetak Neuma ili usporedba izgradnje golf igrališta na Srđu i Ivanici.