Glavni odbor Srpske demokratske stranke /SDS/, prilikom izbora potpredsjednika, nije ispoštovao odluke Gradskog odbora Istočno Sarajevo, što nije dobro za stranku, rekao je član Glavnog odbora i predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Sokolac Milovan Bjelica.

sjednica glavnog odbora sds-a u trebinju

"Ukoliko se ovakve situacije nastave, mogla bi se promijeniti dobra klima u stranci", ocijenio je Bjelica, naglasivši da čitanje izbornih rezultata niko nije propratio aplauzom, već "obaranjem glave".

Ovo što se desilo, kaže Bjelica, je katastrofa. "Ja nastavljam svoj rad i situaciju ću predstaviti na Opštinskom odbor, pa ćemo vidjeti koje ćemo poteze dalje povući", kaže Bjelica, dodavši da se, uprkos svemu, osjeća pobjednikom u svojoj izbornoj jedinici.

Nakon sjednice Glavnog odbora, Bjelica je rekao novinarima u Trebinju da je na Gradskom odboru dobio apsolutno povjerenje u svojoj izbornoj jedinici gdje mu je protivkandidat bio Mirko Šarović koji nije dobio nijedan glas.

"Međutim, na Glavnom odboru Šarović je pobijedio sa 38 glasova, odnosno imao je četiri više od mene", istakao je Bjelica, dodavši da ne bi prihvatio kandidaturu da je bio u prilici u kojoj se nalazio njegov protivkandidat.

milovan bjelica nezadovoljan izborima i odlukama go sds-a

On je naglasio da je bio svjestan da će doći do inžinjeringa i da su presudila lobiranja, odnosno da su glasali oni koji su u opštinskim odborima izgubili na izborima i to većinom iz zapadnog dijela Srpske.

"Mišljenja sam da će ovi ljudi koji su danas izabrani za potpredsjednike imati problem sa autoritetom", rekao je Bjelica.