Na sjednici Glavnog odbora /GO/ Srpske demokratske stranke /SDS/ za potpredsjednike stranke izabrani su Borislav Bojić, Lazo Marić i Mirko Šarović iz izbornih jedinica jedan tri i četiri.

glavni odbor sds-a zasijedao u trebinju

Nakon sjednice Glavnog odbora, koja je održana danas u Trebinju, predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je novinarima da su Šarović, Bojić i Marić iskusni članovi stranke koji će doprinijeti boljem i efikasnijem radu Predsjedništva SDS-a.

Bosić je rekao da, promjenom Izbornog zakona i pojavom još tri izborne jedinice, stranka sada ima devet nadležnih potpredsjednika za isto toliko izbornih jedinica, umjesto ranijih šest.

Komentarišući izjavu jednog od kandidata za potpredsjednika stranke Milovana Bjelice da su izboru presudila lična poznanstva i lobiranja, Bosić je rekao da je "to dio izbornog ciklusa".

"Vjerujem da imaju razloga da se ljute oni koji izgube, ali na izboru i prilikom čitanja zaključaka Izborne komisije niko nije imao primjedbe na regularnost, pa ni na rezultate", rekao je Bosić, dodavši da ukoliko ima primjedbi stranka ima organe koji razmatraju eventualne žalbe.

Bosić je izrazio nadu da povodom toga neće biti problema, napominjući da SDS treba svakog čovjeka.

On je rekao da su na današnjoj sjednici razmatrana i neka unutrašnja pitanja, te da je Glavni odbor odlučio da "nijedan funkcioner ove stranke ubuduće neće moći da obavlja više od jedne plaćene funkcije i da za vrijeme mandata članovi najuže porodice ne mogu imati bilo kakve plaćene funkcije".

Bosić je rekao da Vlada Republike Srpske nema kapaciteta da izvuče Srpsku iz "sve dublje ekonomske, političke i moralne krize", te najavio da će SDS, kada bude vrijeme, izaći sa konkretnim programom za izlazak iz krize.