Vlada RS raskinula ugovor o izgradnji četiri hidroelektrane

Izvor: SRNA Foto: Google.ba
TREBINJELIVE 31. 05. 2013. - 15:02h

Vlada Republike Srpske raskinula je ugovor sa njemačkom kompanijom RVE o strateškom partnerstvu u istraživanju, razvoju, izgradnji i korištenju hidroenergetskog potencijala gornjeg sliva Drine.

vlada rs raskinula ugovor o izgradnji cetiri hidroelektrane sa njemackim partnerom RVE

Iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske saopšteno je da je ovim ugovorom bila predviđena izgradnja četiri hidroelektrane – Buk Bijela, Foča, Paunci i Sutjeska na rijeci Drini, kao zajednički projekat strateških partnera.

„Uslov za realizaciju projekta o strateškom partnerstvu bilo je ispunjavanje svih uslova u predviđenom roku. S obzirom da partneri do 23. aprila, odnosno u roku predviđenim Ugovorom o strateškom partnerstvu, nisu postigli saglasnost o navedenim pitanjima donesena je odluka o raskidu“, pojašnjavaju iz resornog ministarstva.

Ugovorom je predviđeno da, u slučaju da bilo koja od ugovornih strana raskine Ugovor, nijedna ugovorna strana neće imati pravo da zahtijeva dalje radnje, niti izgubljenu dobit i/ili naknadu štete po bilo kom osnovu.

Vlada Srpske je 15. maja donijela odluku o raskidu Ugovora, zaključenog 16. septembra prošle godine, koji podrazumijeva izgradnju četiri hidroelektrane, ukupne vrednosti 460 miliona evra.

Riječ je o ugovoru između Vlade, „Elektroprivrede Republike Srpske“ – Matično preduzeće „Hidroelektrane na Drini” Višegrad i njemačke kompanije RVE.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja