Tradicionalna godišnja izložba nastavnika i saradnika Akademije likovnih umjetnosti Trebinje, danas je svečano otvorena u Trebinju.

godisnja izlozba nastavnika i saradnika ALU Trebinje

Ova izložba ALU Trebinje, za svoju osnovnu namjenu ima predočavanje vizuelne fizionomije kolektiva, utemeljene na principu likovne ravnopravnosti pojedinačnih poetskih iskaza svih djela reprezentovanih učesnika. Pojedini radovi, izvedeni oslanjanjem  na mehanička sredstva produkcije i reprodukcije, zahvatili su u problem razigranosti ljudske prirode, prepoznavajući činjenicu da je čovjek ništa manje i homo ludus, ili zaigrani sudionik osuđen na beskrajni theatrum mundi pred vizijom stalno izmičuće apoteze.

"Izložbena cjelina u svojoj topografskoj sintezi odiše nanovo otkrivenim humanističkim impulsom, svjedočeći njegovim posredstvom o suštinskoj vrijednosti čovjeka/žene u aktuelnom svijetu opčinjenom efemernim spektaklom, što je suštinska i ne baš lako uočljiva istina, istakao je prof. Dragan Čihorić.

Na izložbi, koja je otvorena do 16. juna 2013. godine, svoje radove je izložilo 28 nastavnika i saradnika ove Akademije.