Srđan Milanović-Maci, član Košarkaškog kluba „Leotar“ iz Trebinja, pozvan je od Košarkaškog saveza Srbije na pripreme U18 reprezentacije Srbije. srdjan milanovic pozvan u U18 reprezentaciju Srbije u kosarci

Pored njega, na pripreme je pozvano još 20 igrača, a iz Republike Srpske je pozvan i Đoko Šalić iz Sokoca. Njih dvojica su potencijalni kandidati za igrače ove selekcije. Pripreme U18 reprezentacije Srbije, za učešće na Evropskom prvenstvu u Letoniji, od 18. do 28. jula 2013. godine, počeće 5. juna, a okupljanje igrača je predviđeno istog dana u 13.00 časova u Hotelu "Park" u Beogradu.

Milanović je u razgovoru za portal TrebinjeLive istakao da mu je velika čast što je pozvan na pripreme u jednu veliku selekciju, kakva je Srbija. „Velika je konkurencija. Nadam se da će  trener biti zadovoljan mojom igrom i da će mi ukazati šansu da zaigram na Evropskom prvenstvu“, kaže Milanović i dodaje da je cilj reprezentacije, pa i svakog igrača, ostvarivanje što boljeg rezultata i uzimanje jedne od medalja. „Do rezultata treba dosta vremena i truda, prvenstveno na treninzima. Sredinom maja sam bio u Beogradu na prvom dijelu priprema. Treninzi su bili naporni, ali smo izdržali i dali svoj maksimum kako bi opravdali očekivanja trenera i tako izborili mjesto među dvanaest najboljih igrača“, kaže Srđan u izjavi za TrebinjeLive.

„Trudiću se na pripremama i pokušati pokazati sve što znam kako bi ispunio očekivanja trenera Aleksandra Bućana“, obećava Milanović i napominje, još jednom, da je ponosan što je pozvan na pripreme u Srbiju, jer je čast igrati za veliku selekciju, a to naša bratska Srbija zasigurno jeste.

Inače, Srđan od devete godine trenira košarku, a prva znanja stekao je kod trenera Radenka Peška. On ističe da je u početku bio nezainteresovan, ali su ga, kako kaže, roditelji „pričvrstili“ i nisu mu dozvolili da odustane. „Vremenom sam shvatio da je to bila dobra odluka. Neizmjerno sam im zahvalan, jer bez njih ne bih uspio“, kaže on.

Od 2009. godine trenira sa prvim timom Leotara, a 2011. postaje i član KK „Leotar“, gdje igra za prvu postavu. U prethodnom periodu zabilježio je dobre rezultate, ali kako kaže, uvijek može i mora bolje. „Svakom mladom igraču je vrlo važno da kod trenera dobije šansu da igra kako bi se razvijao za budućnost. Treneri su bili zadovoljni i narednih godina očekujemo još bolje rezultate“, rekao je on.

Kao član omladinske škole KK „Leotar“ osvojio je, zajedno sa saigračima, kadetsko Prvenstvo RS, juniorsko Prvenstvo RS, gdje je igrao sa 1992. i 1993. generacijom.

Milanović je bio pozvan i u U16 reprezentaciju Srbije sa kojom je osvojio prvo mjesto na turniru u Francuskoj.

Naš mladi sugrađanin, a nadamo se uskoro i reprezentativac Srbije, poručio je mladim ljudima da se bave sportom, te da istraju u svojim namjerama jer jedino tako mogu uspjeti i postići nešto u životu. On je dodao da je sport u Republici Srpskoj na posljednjoj stepenici društva, ali se nada da će država prepoznati mlade talente i pružiti im šansu da se dokažu.

Pred kraj razgovora, dodaje da su mu pored porodice velika podrška i prijatelji, a dok smo radili ovaj kratki razgovor, Srđan je u društvu bio i sa svojim, kako kaže, dobrim drugom, Savom Ćurićem, koji ističe da je Srđan prvo dobar prijatelj i čovjek, a onda i odličan sportista. „Srđanu želim sve najbolje kako u životu, tako i u sportu. Kod njega je sve povezano, i život, i sport, i škola. Mislim da je to lijepa osobina i nadam se da će uspjeti, jer on to zaslužuje“, rekao je Ćurić. srdjan i savo