Florentino Peres, predsjednik Real Madrida, rekao je da Kristijano Ronaldo, zvijezda tima, nije na prodaju te da se nada da će Portugalac završiti karijeru u "kraljevskom klubu".

perez ne da ronalda ni za milijardu evra

"Ronaldo je najbolji na svijetu i ne bih ga prodao ni za milijardu evra. Učinićemo sve da potpiše novi ugovor", rekao je Peres.

Nakon završetka sezone, klupu Reala će napustiti Žoze Murinjo, a Peres je kazao da još nije postigao dogovor sa Karlom Anćelotijem, trenerom PSŽ-a. Prvi čovjek Reala je istakao da je italijanskog stručnjaka želio da angažuje 2005. i 2009. Osim pitanja trenera, predsjednik Reala se osvrnuo i na eventualna pojačanja, a prvi pikovi su Garet Bejl, član Totenhema, i Luis Suarez, napadač Liverpula.

"Bejl je rođen da igra za Real, a Suarez je veliki igrač i svi u klubu bismo voljeli da ih angažujemo. Kada je u pitanju Robert Levandovski, on je odličan igrač, ali mi već imamo najbolje napadače na svijetu", kazao je Peres, koji je pohvalio Ikera Kasiljasa, golmana "kraljeva", za kapitensko ponašanje tokom sukoba sa Murinjom zbog kojeg je sjedio na klupi.

Aktuelno pitanje je bio i transfer Nejmara, a Peres je istakao da ga je Brazilac razočarao time što je izabrao Barselonu umjesto Reala. Predsjednik tima koji ima devet titula prvaka Evrope pecnuo je penzionisanog ser Aleksa Fergusona istakavši da ne može da se otme utisku da je tako veliki menadžer za 26 godina na klupi Mančester junajteda samo dva puta osvojio Ligu šampiona.

Real se ne odbija

Luis Suarez, napadač Liverpula, poručio je da bi mu bilo teško da odbije Real Madrid ukoliko stigne ponuda iz Španije.

"Jako teško bi bilo reći 'ne' Realu. Srećan sam u Liverpulu i hvala navijačima. Međutim, umorio sam se od novinara. I ja sam samo čovjek, ali oni ne napadaju samo mene već i moju ženu i kćerku", rekao je napadač koji je postigao 30 golova za "redse" ove sezone .