U današnje vrijeme Trebinje ima sve veći broj ambasadora, koji naš gradić predstavljaju na najbolji način. Teško je nabrojati te uspješnje ljude, bili oni sportisti, pjevači, studenti, pjesnici...

lana capin za klavirom u beogradu

Jedna nova ambasadorka, buduća pijanistkinja, Lana Ćapin, osvojila je prvu nagradu u I kategoriji klavira na Međunarodnom muzičkom takmičenju "Mladi virtuoz", koje je održano u glavnom gradu Srbije, Beogradu. U Laninoj kategoriji učestvovalo je preko 60 takmičara iz EX-YU zemalja. Takođe je značajno napomenuti da je našoj mladoj sugrađanki, kojoj je „tek“ devet godina, ovo prvo takmičenje. Ona je trenutno učenik prvog razreda Osnovne muzičke škole u Trebinju, a klavir uči u klasi profesorice Irene Mijušković. Istovremeno je i đak Osnovne škole "Vuk Karadžić", gdje pohađa četvrti razred.

Kako kaže Lana za TrebinjeLive, njeno prvo takmičenje je prošlo u najboljem redu, a nagrada joj je podsticaj za budući rad. Ističe da je njen uspjeh, ujedno i uspjeh njene profesorice koja joj, na način prilagođen njenim godinama, prenosi svoje znanje. „U oktobru prošle godine sjela sam za klavir i do sada sam prezadovoljna profesorima i ljudima koji rade u toj značajnoj obrazovnoj ustanovi“, kaže Lana i obećava još ovako uspješnih priznanja.