Srpski vitezovi iz beogradskog "Svibora" odali su priznanje Blažu Grkoviću i dodijelili mu titulu srpskog viteza! Blažo je prije pet dana ubio golim rukama medvjeda koji ga je napao u šumi!

blazo grkovic postao srpski vitez

Radivoj Radulović, predsjednik Srpskog viteškog reda "Svibor" iz Beograda kaže da je Blažo zaslužio priznanje. "Blažo je junak dostojan svojih predaka koji su se hrabro borili i red je da dobije čin srpskog viiteza" - poručio je Radulović.

Kako bi se sklonio od očiju javnosti Blažo Grković napustio je fočansku bolnicu i potražio mir u svom rodnom selu Vrba kod Gacka. Blažo kaže da ne može da izdrži veliki medijski pritisak i iznenadnu popularnost. "Ja još nisam svjestan šta se sve događa, jer su novinari navalili sa svih strana, i čini mi se da bi s ponovo lakše izborio sa medvjedom u šumi nego sa novinarima. Sada sam postao i srpski vitez, i moram reći da sam iznenađen i da mi je drago što su ovi ljudi iz Beograda prevalili veliki put i došli da me podrže i daju mi plaketu i titulu viteza" - kaže Grković!

Blažova supruga Mira pregleda fotografije ubijenog medvjeda i kaže da je ponosna na supruga koji je za kratko vrijeme postao planetarni junak. "Najvažnije je da je Blažo ostao živ i da se dobro oporavlja. Znala sam da je hrabar, i ponosna sam na njega"

Medvjed je Blaža napao u blizini suprugine kuće i sela, pa Blažo kaže da će od sada biti oprezniji kada bude dolazio u tazbinu. Njegove kolege i prijatelji pripremaju mu poseban doček, a sjekira i ostaci ubijenogmedvjeda postaće trofeji koji će krasiti dom porodice Grković.