Vlada Republike Srpske odobrila je 1.201.807 KM iz Programa socijalnog zbrinjavanja radnika za 1.600 radnika iz 35 preduzeća, koji su procesom stečaja ostali bez zaposlenja ili su ispunili uslov za starosnu penziju.

radnicima kovnice i bilecanke vlada uvezuje staz

Ova sredstva namijenjena su Fondu PIO Republike Srpske, i to 744.195 KM za Fabriku otkivaka i armatura "Kovnica" Bileća i za preduzeće "Bilećanka" Bileća, dok se 457.611 KM odnosi na uplatu doprinosa za 52 radnika iz 33 preduzeća koji su ispunili uslov za starosnu penziju.

Vlada je usvojila Informaciju o radu Kancelarije Vlade Republike Srpske u Brčko distriktu od 1. novembra 2012. godine do 30. aprila ove godine.

U informaciji se navodi da je posredstvom Kancelarije Vlade Srpske u Brčkom za prvih pet mjeseci ove godine riješeno pitanje 1.023 entitetska državljanstva za građane Brčko distrikta, dok je u 2012. godini riješeno pitanje 103 državljanstava.

Vlada Srpske je usvojila i Informaciju o stanju u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja u Republici Srpskoj, kao i Informaciju o realizaciji Strategije reforme penzijskog sistema u Srpskoj, saopšteno je iz Vladinog biroa za odnose s javnošću.

Usvojen je i Program rada Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske za 2013. godinu, kao i Plan rada Veterinarskog instituta Republike Srpske "Dr Vaso Butozan" Banjaluka.

Vlada Srpske je usvojila Plan i program rada Agencije za informaciono društvo Republike Srpske i Plan rada i Finansijski plan Akademske i istraživačke mreže Republike Srpske "Sarnet", te Odluka o zaštiti spomenika prirode "Pavlova pećina"