Svaki nastup sportiste u reprezentaciji oduvijek je bio ponos kluba i sredine iz koje dolazi.

helena i katarina Helena Košutić i Katarina Popović

Nedavni nastup odbojkaške reprezentacije BiH na kvalifikacionom turniru u Igalu za Svjetsko prvenstvo u Italiji iduće godine, bio je povod da za portal TrebinjeLive predstavimo dvije djevojke iz Gacka koje su nastupale u reprezentaciji BiH. Riječ je o Heleni Košutić i Katarini Popović koje su bile standardne u ekipi Gorana Hadžića ali nažalost nisu uspjele da ostvare željeno. Poražene su u odlučujućem susretu od reprezentacije Crne Gore. Rezultat je bio 3:1 za domaće.

"Ovdje u Herceg Novom i pored kiše i neuspjeha naše reprezentacije bilo nam je lijepo. Iskreno da kažem nisam zadovoljna postignutim rezultatom. Nismo ispunili glavni cilj, a to je pobjeda protiv reprezentacije Crne Gore. Poražene smo, a mislile smo da ćemo bolje odigrati i protiv selekcije Makedonije koju smo pobijedili samo sa 3:2", kaže Helena Košutić i dodaje da je važno učestvovati.

Helena i Katarina su članice odbojkaškog kluba "Gacko". Kako kažu u izjavi za TrebinjeLive, imaju veliku podršku opštine, ali i svih građana. U Kupu BiH, kao ekipa, su osvojili srebro, a Prvenstvo su završili na trećoj poziciji. Helena ističe da je već sedam sezona član prve postave u ekipi „Gacka“, a u reprezentaciji BiH je četiri godine. "Kao i svakom sportisti čast mi je igrati za reprezentaciju i sa još većim radom očekujem bolje rezultate i u klubu i selekciji", zaključila je Helena Košutić, koju obaveze u sportu ne ometaju da bude dobar student na Univerzitetu u Banja Luci.

Sličnu priču ima i njena koleginica Katarina Popović. Ona ističe da joj je drago što se neko od novinara sjetio da predstavi njihov radi, ali ne radi njih, koliko zbog javnosti Hercegovine koja će se upoznati i sa postojanjem OK "Gacko" i radom trenera Ivana Miljevića.  "Što se reprezentacije tiče nisam zadovoljna ovim rezultatom. Očekivale smo poraz od selekcije Hrvatske ali i pobjedu protiv Crne Gore. Nažalost tu odlučujuću utakmicu smo izgubile. Bilo je dosta i naše loše igre ali su i sudije pred kraj doprinijele da se sve završi tako kako se završilo", kaže Katarina Popović i dodaje da u reprezentaciju dolazi iz malog mjesta, gdje je OK "Gacko" trenutno po rezultima najuspješniji kolektiv. "Odbojkom se bavim već desetak godina, a ovo mi je prva godina u reprezentaciji. Dobro se radi i rezultati nisu izostali. I pored svih napora na sportskom polju vanredno studiram medicinu u Banja Luci. Nije lako, ali uporna sam i nije loše. Sport nas uči da budemo još čvršće i za život spremnije", poruka je dvije mlade djevojke iz Gacka za koje u tom gradiću i Hercegovini imaju samo riječi hvale.