Današnja odluka Upravnog odbora Javne ustanove kulture "Herceg Fest" da za direktora ove ustnove izabere politikolaga Branku Šućur umjesto dosadašnjeg v.d. direktora Dijane Krivokapić, koja uskoro u Beogradu treba da brani doktorsku tezu iz oblasti kulture, uzbudila je političke i kulturne duhove grada pod Orjenom.

smijenjen direktor herceg festa u herceg novom

Problem ne bi bio toliko izražen, da oba kandidata nisu članovi Nove srpske demokratije koja je koalicioni prtner u lokalnoj vlasti.

Iznenađenje je time veće što je na dosadašnjim sastancima Dijana Krivokapić dva puta dobila povjerenje, ali sada je ostalo nejasno šta je bilo odlučujuće da danas članovi odbora glasaju mimo ranih odluka.

Po predsjedniku UO, Ivici Zidaru, Krivokapićki se zamjera da nije ispoštovala pojedine odluke UO poput zahtjeva za iseljenje dopisništva TV Crne Gore iz dvorane „Park“ kojom gazduje "Herceg Fest" i naplate duga istima od 8000 evra zbog čega je pokrenut postupak sudske naplate. Problem je i zakup Kanli Kule kao i projekat revitalizacije Španjole.

Po Zidaru ova odluka će biti dostavljena kandidatima. Nezadovoljna strana ima pravo žalbe ali sve današnje odluke UO treba da potvrdi i lokalni parlament.

Za sada je nejasno ko je dao direktivu članovima UO da glasaju kako su glasali. Po riječima predsjednika Opštinskog odbora NSD-a Herceg Novi Jovana Subotića, jedini legitimni kandidat za funkciju direktora "Herceg Festa" je Dijana Krivokapić i sa time su upoznati i koalicioni partneri.

Gradonačelnik Herceg Novog Dejan Mandić savjetovao je članovima UO da se sve odloži jer nije u cijelosti ispoštovana procedura izbora. O važnim kadrovskim rješenjima trebalo bi da razgovaraju svi potpisnici koalicionog sporazuma. Prema koalicionom sporazumu Nova je dostavila imena ljudi, a među njima je i funkcija direktora "Herceg Festa". "Ne dijelim mišljenje sa ovim što se dešavalo u "Herceg Festu", a rad Dijane Krivokapić ocjenjujem kao inovativan, odgovoran i pun elana i spremnosti za saradnju", kazao je za TrebinjeLive Dejan Mandić.

I sama Dijana Krivokapić je iznenađena ovakvim ishodom s obzirom na podršku koju je imala u stranci. "Mislim da je problem u tome što je trebalo odraditi neke stvari koje nisu bile po zakonu i ja to nisam prihvatila. Želim da radim prema profesionalnim, pravnim i svim ostalim standardima i uvijek ću to raditi gdje god da budem", riječi su Dijane Krivokapić.