Utakmicama trećeg kola sinoć je u Igalu završen kvalifikacioni turnir za odbojkašice za Svjetsko prvenstvo u Italiji 2014. godine.

hrvatska se plasirala na sp u odbojci koje se igra u italiji 2014. godine

Reprezentacija Hrvatske je potvrdila primat pobjedivši u utakmici za prvo mjesto domaću selekciju Crne Gore sa 3:1, po setovima 25:17, 25:7, 23:25, 25:14. Pošto su domaće odbojkašice ipak preksinoć ispunile cilj pobjedom na BiH, one su sinoć jedine na turniru uzele set reprezentaciji Hrvatske. Što se tiče učinka Jelene Cvijović i njenih saigračica to je bio treći set koje su „crvene“ dobile. U prvom setu su takođe domaće dugo imale prednost ali u drugom dijelu do izražaja je došao kvalitet rivala. U drugom i četvrtom setu potpuna dominacija reprezentacije Hrvatske koja je ovom pobjedom potvrdila prvo mjesto.

Crna Gora je druga i igraće na kvalifikacionom turniru od 2. do 6. oktobra sa ostalim drugoplasiranim ekipama. Od tih 6 ekipa tri idu u sljedeći januarski ciklus u pokušaju traženja vize za Italiju.

U utakmici za prestiž pobjeda selekcije BiH nad reprezentacijom Makedonije 3:2 (25:18, 23:25, 25:7, 20:25, 15:8). Selekcija BiH izgubila je parne setove pa je za pobjedu morala igrati taj brejk. Ali kada je trebalo pobijediti i barem uknjižiti dva boda to su djevojke trenera Gorana Hadžića i uradile.

Konačni plasman: Hrvatska 9, Crna Gora 6, BiH 2 i Makedonija 1 bod.