Tradicionalnom zabavom u Hotelu Nevesinje Srednjoškolski centar „Aleksa Šantić“ ispratio je još jednu generaciju maturanata.

maturanti srednjoskolskog centra aleksa santic nevesinje

 

Srednjoškolsko obrazovanje steklo je 169 učenika: 69 gimnazijalaca, 29 mašinskih tehničara, 23 poslovno – pravna i po 24 ekonomska i građevinska tehničara.

Nakon okupljanja u holu Srednjoškolskog centra i zajedničkog fotografisanja maturanti su položili cvijeće na Spomen obilježje boraca Hercegovine na Gvozdu i bistu Alekse Šantića. Po kišnom vremenu veliki broj građana Nevesinja došao je da pozdravi mladiće i djevojke u svečanim odijelima i haljinama. Maturanti su se uputili u Hotel Nevesinje gdje su radosni i nasmijeni počeli veliku feštu.

Otvarajući matursko veče direktor škole Vukan Bratić je čestitao učenicima uspješno završeno srednje obrazovanje i poželio im sreću u nastavku školovanja.

maturanti srednjoskolskog centra aleksa santic nevesinje

Nastavničko vijeće je i ove godine biralo đaka generacije, a ovaj epitet ponio je gimnazijalac Marko Rajković. Cijenjeno školsko priznanje Rajković je zaslužio odličnim uspjehom iz svih predmeta i primjernim vladanjem, ali i rezultatima postignutim na takmičenjima iz matematike i fizike.