Za 304 maturanta Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“ u Herceg Novom, sinoć je 13 ipak bio srećan broj. Naime, po 13 put su učenici završnog razreda srednje škole grada pod Orjenom obilježili kraj školoske godine i dan svoje zrelosti.

maturanti u herceg novom 2013

 

Tradicionalnom šetnjom od trga Belavista ispod Tore i trga Nikola Đurković, zatim dijelom Njegoševe ulice stigli su do Hotela "Plaža", gdje se slavilo do rano jutros. Ponosni na svoje uspjehe i završene obaveze u školskoj 2012/13. godini i pored lošeg vremena, kiša im nije pokvarila veselje i dozvolila im je da prošetaju i budu viđeni u najljepšem izdanju koje svaki čovjek poželjeti može. Besprijekorno odjevene mlade dame i njihovi jednako blistavi drugari pozdravljeni su od rodbine i prijatelja, ali i od radoznalnih građana. Stigli su u Hotel "Plažu" gdje ih je čekala grupa "Kastel Nuovo". Ovi mladi ali i od večeras zdreli ljudi, prepuštili su se u uživanju na svom dugo iščekivanom maturskom balu.

maturanti u herceg novom 2013

 

Učenike i njihove roditelje je pozdravio direktor SŠC „Ivan Goran Kovačić“ Momir Dragičević kazaši da su ponosni na još jednu generaciju koju su izveli na put i pripremili za sve životne izazove. "Hvala Vam dragi roditelji što ste nam dali djecu da ih vaspitavamo i od njih stvaramo ljude. Dragi učenici pamtite ove srednjoškolske dane i sa ponosom nosite ime Centra gdje ste stekli osnovno znanje", kazao je Dragićević i pozvao mlade da se priključe maturskom balu.

maturanti u herceg novom 2013