NJegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije izjavio je da je, nakon niza medijskih napisa, potpuno jasno da je u Srbiji označen kao meta, te da uvlačenje jedne ozbiljne agencije kakva je Tanjug u tu rabotu samo potvrđuje da je njegov odstrel "državni posao".

vladika grigorije o pisanju kurira i tanjuga

"Saznanjem da je državna agencija Republike Srbije potpuno nekritički prenijela novinski tekst iz jednog srpskog tabloida, kome ne manjka ničega osim istine, shvatio sam na šta su me upozoravali, čak u Crkvi, kada sam o vrućim temama u Srbiji progovorio. Da je opasno ne slagati se s pojedincima koji odlučuju i ko su mete i kada treba da budu odstrijeljene", istakao je vladika Grigorije.

U saopštenju objavljenom na sajtu Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske episkop Grigorije je naveo da se više neće oglašavati povodom pisanja neistina, u bilo kom mediju u Srbiji, a da je upozoren da će ih još biti.

"Jer, šta bi značio moj demanti pred organizovanom i orkestriranom hajkom dobro znanog dirigenta. Više nego ikada, svima nam je danas potrebna istina, i trebalo bi da nam je ona draža od najljepše laži na svijetu. Ja sam izabrao. Svakome na savjest ostavljam da izabere", poručio je NJegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije.