Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović otvorio je Šesti međunarodni plivački miting "Banjaluka open 2013", koji je na Gradskom olimpijskom bazenu okupio 400 takmičara iz 11 zemalja.

ivana ninkovic i milorad cavic u banjaluci

Oproštajnu trku na 50 metara prsno danas je otplivao proslavljeni srpski plivač Milorad Čavić, čime je zvanično okončao svoju takmičarsku karijeru.

Gavranović je rekao da Banjalučani duguju veliku zahvalnost plivačkom klubu "Olimp", koji je organizator mitinga i čestitao mu na uspješnoj realizaciji.

On je istakao da je posebna čast to što se na ovom mitingu od aktivnog takmičenja oprostio proslavljeni srpski plivač, koji je učinio mnogo za razvoj plivačkog sporta.

Pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske Goran Raca rekao je da resorno ministarstvo šestu godinu podržava ovaj plivački miting, te da on postaje tradicionalna plivačka manifestacija, koja svoju veličinu pokazuje mogućnošću kvalifikacija takmičara za svjetsko prvenstvo.

On je izrazio zahvalnost Miloradu Čaviću za sve što je učinio za razvoj ovog sporta.

Čavić je istakao da će mu nakon takmičarskog bavljenja plivanjem nedostajati ovo takmičenje u Banjaluci i da će se posvetiti svojoj školi plivanja.

On je pohvalio organizaciju ovogodišnjeg mitinga, istakavši da rado dolazi u Banjaluku i da je najviše podrške dobijao od navijača iz Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, Gradski olimpijski bazen u Banjaluci jedan je od najboljih u istočnoj Evropi.

Predsjednik Plivačkog kluba "Olimp" Željko Panić izrazio je zadovoljstvo nivoom organizacije kao i činjenicom da je Čavić izabrao Banjaluku da se oprosti od plivačke karijere.

On je za naredni period najavio i potpisivanje ugovora sa Čavićevom plivačkom školom.

I član plivačkog kluba "Olimp" Ivana Ninković uz Čavića je promoter ovogodišnjeg takmičenja.