Institut "Dr Simo Milošević" u Igalu je jedini nosilac prave ponude koja u ovom trenutku adekvatno odgovara promociji Herceg Novog.

institut igalo potpisao ugovor sa norvezanima

 

"U njemu trenutno boravi 780 gostiju. To su pretežno Norvežani, Rusi i Holanđani, a tu su i pacijenti koji su u Igalo stigli preko Sindikata Crne Gore i Fonda Zdravstva",  rekao je juče izvršni direktor Instituta, mr Zoran Kovačević, poslije potpisa aneksa ugovora za norveški državni program sa predstavnicima "Oslo University Hospital". "Sa ovim ugovorom očekuje se još jedna dodatna, šesta grupa, od 135 pacijenata koja donosi 450 hiljada evra prihoda, a to znači produžetak sezone u oktobru mjesecu", kazao je Kovačević i podsjetio da se sadašnjim ugovorom realizuje boravak pet grupa sa 135 članova od maja do septembra.

Jedna grupa u Institutu boravi četiri sedmice. Kovačević je istakao da je za tri prva mjeseca ove godine ostvaren prihod koji je za 160 hiljada evra veći od prošlogodišnjeg poslovanja u istom periodu. Prema riječima sadašnjeg prvog čovjeka Instituta Igalo, svi se nadaju da će povratak norveškog državnog programa, koji je do prije nekoliko godina obuhvatao 1200 pacijenata, biti brzo vraćen.

Za posljednji majski vikend očekuje se, shodno ugovoru na Sajmu turizma u Moskvi, dolazak grupe ruskih pacijenata."To je ono što sve treba da nas ohrabri", zaključio je Kovačević.