Učenici Gimnazije „Jovan Dučić“, večerašnjom promenadom ulicama Trebinja, zatvorili su ovogodišnje maturantske svečanosti.

matura gimnazije jovan ducic trebinje

Dojučerašnji đaci, tek izašli iz školskih klupa i farmerica, šetali su ponosno ulicama grada u modernim haljinama i odijelima, praćeni znatiželjnim pogledima svojih najbližih i sugrađana.

Okupili su se kod spomenika Jovana Dučića, zatim ulicama grada, preko mosta Iva Andrića, do Hotela „Leotar“, gdje je, već tradicionalno, organizovana proslava najveselije i najljepše mladalačke večeri. Iako  se pred polaganje cvijeća otvorilo nebo nad Trebinjem, to nije omelo ove mlade ljude, koji su večeras, pred nekoliko hiljada Trebinjaca, ozvaničili kraj jednog dijela života.

Sara Pavlović, đak generacije, istakla je da nikada neće zaboraviti protekle četiri godine u kojima je stekla nove prijatelje, novo znanje, nove lekcije života. „Srećna sam i zadovolja. Bilo je lijepo družiti se sa svim mojim vršnjacima, tako da napor nisam ni osjetila. Teških predmeta... toga nije bilo. Sve je išlo svojim tokom, baš onako kako sam i planirala i na kraju sam u tome i uspjela“, istakla je Sara u izjavi za TrebinjeLive i dodala da dobrog druženja, večeras, zasigurno neće izostati.

Sara Pavlovic - djak generacije Sara Pavlovic - đak generacije

Podsjećamo da su u prethodne dvije noći, ulicama podno Leotara, kraj svog srednjoškolskog obrazovanja, ozvaničili i učenici Centra srednjih škola i Tehničke škole Trebinje.

Pred ovim mladim ljudima su novi putevi i planovi, a redakcija portala TrebinjeLive želi im sve najbolje, i da svoje želje i planove ostvare.

Uskoro više fotografija OVDJE