U Sportskom centru u Igalu odigrana prijateljska utakmica ženskih odbojkaških reprezentacija Crne Gora i BiH. Susret je završen bez pobjednika 2:2, po setovima 27:25, 19:25, 18:25 15:10.

odbojka crna gora - bih 2-2 herceg novi

 

Ovo je bila generalka za obje reprezentacije koje od petka u Igalu igraju kvalifikacioni turnir za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Italiji 2014. godine.Uz sinošnje rivale dvije vize, tražiće i selekcija Hrvatske koja se već nalazi na pripremama u Igalu, kao i Makedonije koja sutra stiže u Herceg Novi

"Ovo je bila odlična utakmica. Prvi put sam vidio reprezentaciju Crne Gore. Dobra je ekipa ali susret je pokazao da će naš duel biti neizvjestan", kazao je za Trebinje Live Goran Hadžić selektor BiH.

Nastupom u Herceg Novom zadovoljna je bila i Helena Košutić reprezentativka BiH, koja je u reprezentaciju stigla sa Katarinom Popović iz Gacka.

"Odlično smo primljene. U kvalifikacijama, pokušaćemo da pobijedimo Crnu Goru i Makedoniju. Sigurno će biti neizvjesno do kraja, a to publika voli", kazala je Helena Košutić

"U dva susreta, sa Hvatskom i sinoć sa reprezentacijom BiH,  pokazali smo da ove djevojke mogu da igraju dobru odbojku. Favorit turnira je reprezentacija Hrvatske, a mi ćemo sa selekcijama BiH i Makedonije u drugom mjestu tražiti svoju šansu" kazao je Vlado Racković selektor reprezentacije Crne Gore.

Turnir počinje u petak utakmicom BiH-Hrvatska (17.30h). U drugom susretu Crna Gora dočekuje Makedoniju (20.00h).

U drugom kolu igraju Hrvatska-Makedonija (17.30) i Crna Gora-BiH (20.00), a u nedjelju se sastaju BiH-Makedonija (17.30 ) i Crna Gora- Hrvatska (20.00). Dvije najbolje reprezentacije idu u drugi krug kvalifikacija.