Marko Ukropina, član Planinarskog društva "Vučji zub" iz Trebinja, osvojio je najviši planinski vrh Evrope, Elbrus 5642 m n/v, saopšteno je na zvaničnoj internet stranici PD "Vučji zub".

marko ukropina na krovu svijeta

"Elbrus, kao planina nije posebno tehnički zahtjevan, ali definitivno je potrebna ogromna doza psihičke izdržljivosti. Nisam siguran da li imam taj utisak zbog toga što sam završni uspon radio sam, ili jer možda nisam bio fizički spreman i utreniran kao inače, s obzirom na to da sam iz avganistanske pustinje odmah otišao na planinu. Bez obzira šta je u pitanju, mislim da je Elbrus zahtjevan i prelijep na svoj i poseban način, kao i čitava Rusija kojom sam lično oduševljen", napisao je Marko na pomenutoj stranici.

Na vrhu je zamolio jednog od organizatora da ga fotografiše telefonom, jer, kako kaže, nije imao ništa drugo. "Brzo sam krenuo nazad jer je temperatura bila -22 stepene Celzijusa. Vrijeme je tih dana bilo šareno. Od sunca, padavina, vjetra, oblaka i magle", zaključio je Marko.

Sa Markom su se na Elbrus popela još dva člana alpinističke ekspedicije pod vođstvom Mladena Lukića sa Pala, Pavle Kajganić iz Doboja i Miralem Husanović iz Banovića.