Podrum Anđelić, sa vinom  Žilavka berba 2012., osvojio je srebrnu medalju na najvećem svjetskom vinskom takmičenju DWWA u Londonu.

vina andjelic trebinje najbolja u londonu

Pored Žilavke, značajne rezultlate je ostvarilo I Vino Mičevac 2007, koje je dobilu medalju pohvale.

DECANTER WORLD WINE AWARDS (DWWA) danas je svakako jedna od najprestižnijih nagrada za vina koju dodjeljuje stručni vinski časopis „Decanter”. Nagrade su ustanovljene prije 10 godina, a vina se za degustaciju organizuju po zemljama, regionima, boji, sortnom sastavu, stilu i cijeni. Na ovogodišnjem takmičenju je učestvovalo rekornih 14.362 vina iz 52 zemlje, a ocjenjivao ih je žiri koji je činilo 219 sudija iz 27 zemalja, među kojima je bilo 75 majstora vina i 13 master somelijera.

Vina kojima su dodijeljene srebrne, odnosno zlatne medalje su ponovo degustirali regionalni predsjedavajući žirija kako bi potvrdili njihov kvalitet.

Među 12 hercegovačkih vina koja su bili u konkurenciju za DWWA najboljom je ocijenjena Žilavka Anđelić 2012. koja je i ponijela laskavo priznanje SREBRNU MEDALJU.

Faktički, Žilavka Anđelić je, po mišljenju Decater-ovih sudija najbolje vino ovog regiona. Inače, sa područja EX-jugoslavije na Decanter-ovom konkursu učestvovalo je 246 vina i to: 36 vina iz Srbije (4 srebrne medalje), 96 vina iz Hrvatske (16 srebrnih medalja), 7 vina iz Crne Gore, 19 iz Makedonije (1 srebrna medalje), 76 iz Slovenije (15 srebrnih i tri zlatne medalje).

Kako srebrna medalja spada u red onih najvećih, Podrum “Anđelić” je pozvan na prezentaciju svojih vina i vinske regije na veliki internacionalni sajam pod nazivom “DWWA Winners Tasting”, koji se održava u Londonu 27. juna 2013. godine. Na njemu će biti prezentovana sva pobjednička vina ovogodišnjeg Decanter World Wine Award.