Košarkaši Igokee savladali su sinoć u Aleksandrovcu Široki rezultatom 69:61, te su na taj način poveli sa 1:0 u finalnoj seriji prvenstva Bosne i Hercegovine.

igokea pobijedila siroki

Igokea je bolje otvorila susret. Poveli su sa 8:0, a Široki gotovo četiri minute nije mogao da pogodi koš domaćeg tima. Ipak, uspio je Široki da se vrati u igru u prvoj dionici. Došli su na samo minus jedan 10:9, ali je ostatak prve dionice ponovo pripao Igosima, koji su nakon prve četvrtine imali 10 poena prednosti 22:12.

Druga četvrtina donijela je dosta lošu i neefikasnu košarku. Igokea je imala u jednom trenutku i 15 poena razlike, ali je Široki uspio odigrati nešto bolju završnicu prvog poluvremena, pa se na odmor otišlo sa samo šest poena prednosti u korist Igokee 30:24.

Mnogo bolja košarka igrala se u trećoj četvrtini. Široki je u nekoliko navrata uspio smanjiti prednost na minus pet, ali nisu uspijevali u potpunosti da se priključe u u takmicu. Ovog puta je Igokea uspjela u završnici povečati prednost, te su u završnih 10 minuta ušli sa 11 poena prednosti 49:38.
Slična situacija je viđena i u posljednjoj dionici. Uspio je Široki doći do samo minus pet, ali je ponovo falilo koncentracije da se u potpunosti vrate u utakmicu. Na kraju je Igokea došla do zaslužene pobjede i vodstva od 1:0 u seriji.

Miloš Komatina je predvodio Igokeu sa 13 poena, dok je kod Širokog Šakić ubacio 16.