U Sportskom centru u Igalu, sinoć je odigrana je prijateljska utakmica ženskih reprezentacija Crne Gore i Hrvatske u odbojci.

utakmica crne gore i hrvatske u odbojci u sportskom centru igalo

Dva selektora, Vladimir Racković i Igor Lovrinov, su se dogovorili da se  susret igra u tri seta. Pobijedila je reprezentacija Hrvatske sa 2:1 po setovima 23:25, 25:22 i 25:14. Danas, takođe u Igalu, igraju prijateljski susrert reprezentacija Crne Gore i BiH. Ovi susreti imaju funkciju priprema pomenutih selekcija koje od petka do nedjelje u Herceg Novom, zajedno sa selekcijom Makedonije, učestvuju na kvalifikacionom turniru za Svjetsko prvenstvo u Italiji 2014. godine. Zvanični turnir počinje u petak, gdje igraju BiH-Hrvatska (17.30h) i Crna Gora-Makedonija (20h). U drugom kolu u subotu igraju Makedonija-Hrvatska (17.30h) i Crna Gora-BiH (20h), dok u posljednjem kolu, u nedjelju, igraju u BiH-Makedonija (17.30h) i Crna Gora-Hrvatska (20h)

"Zadovoljan sam igrom. Ovo je dobra provjera mogućnosti moje reprezentacije. U grupi je Hrvatska prvi favorit. Mi sa selekcijama Makedonije i BiH jurimo drugu poziciju koja vodi na dalje kvalifikacije"- kazao je za TrebinjeLive Vladimir Racković, selektor reprezentacije Crne Gore koja je već deset dana na pripremama u Igalu.

"Odlično smo primljeni u Herceg Novom. Ostajemo osam dana. Očekujem uspjeh na turniru. Mi važimo za favorita ali favorit stalno ne pobjeđuje. Ozbiljni smo i poštujemo sve rivale", rekao je za TrebinjeLive selektor hrvatske Igor Lovrinov.