Na ovogodišnjem vodećem svjetskom ocjenjivanju vina u Londonu, vina manastira Tvrdoš dobila su dvije bronzane medalje i jednu Medalju pohvalu.

vina manastira tvrdos dobila nova priznanja

Bronzane medalje dodijeljene su vinu Vranac iz berbe 2010. i Kaberne HUM iz berbe 2007., dok je Medalja pohvale pripala vinu Žilavka iz berbe 2012., čime su tvrdoška vina dobila još jednu vrhunsku potvrdu svojih kvaliteta, navodi se na sajtu dekanter.com.

Ocjenjivanje vina u Londonu održava se u organizaciji engleskog časopisa "Dekanter" /Decanter/, jednog od najuticajnijih i najeminentnijih svjetskih časopisa u oblasti vinarstva.

Na ovogodišnjem ocjenjivanju učestvovalo je 219 sudija iz cijelog svijeta, koji su ocjenjivali 14.362 vina iz 52 države.

U takvoj konkurenciji, tri nagrade, i to drugi put uzastopno, predstavljaju veliku uspjeh i potvrdu kontinuiranog vrhunskog kvaliteta vina manastira Tvrdoš.

Ovo je treći put, a drugi zaredom da su vina iz podruma Tvrdoš dobila ovako značajno priznanja.

Vino Vranac iz berbe 2007., iz podruma manastira Tvrdoš, dobilo je nagradu 2010. godine, dok su na prošlogodišnjem ocjenjivanju vina Vranac i Žilavka dobila su bronzane medalje, a Kaberne Medalju preporuke.

Dekanterovo takmičenje vina poznato je po vrlo strogom ocjenjivanju i postalo je najautoritativniji izvor vinskih preporuka za ljubitelje vina širom svijeta.