Radnici "Vektra Boke", okupljeni oko sindikat i podržani aktivistima MAKS-a, juče su na glavnom trgu u Herceg Novom počeli sa potpisivanjem peticije da se dođe do raskida ugovora sa investitorom "Vektra Montenegrom" iz Podgorice.

radnici vektra boke potpisuju peticiju za ponistenje ugovora

"Posljedice ove privatizacije ne pogađaju samo radnike "Vektra Boke" nego čitav Herceg Novi i cijelu Crnu Goru", poručila je sa trga Nikole Đurkovića Marijana Subotić iz MANS-a pozvavši sve Novljane da što prije prikupe 6000 potpisa da bi ova njihova inicijativa stigla na junsko zasjedanje Skupštine Crne Gore sa zahtjevom da poslanici svojom odlukom primoraju nadležne da se promjeni starteški partner.

Prema riječima predsjednika Sindikata Vojislava Miljanića, potpisi za peticiju će se moći staviti na punktovima u svim mjesnim zajednicama u Herceg Novom. On je za TrebinjeLive pojasnio da ni pola decenije nije bilo dovoljno "Vektra Montenegru" da barem pokuša realizovati dio programa. "Sve obećano sa njihove strane ostalo je samo na papiru, a investitor je kreditima i hipotekama opteretio imovinu HTP Boke što je uništilo naše preduzeće. Ovom peticijom mi tražimo da se pronađe novi strateški partner koji će omogućiti da se HTP Boka vrati na turističko tržište i da se omgoući radnicima da žive životom dostojnim čovjeka", kazao je Miljanić.