Privredna komora Republike Srpske, u saradnji sa Spoljnotrgovinskom komorom BiH, organizuje nastup privrednika iz BiH na 80. međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu od danas do 24. maja.

kompanije iz trebinja na medjunarodnom sajmu poljoprivrede u novom sadu

"Na zajedničkom štandu od 60 metara kvadratnih, devet kompanija iz Republike Srpske predstaviće se sa uzorcima, dok će više od 20 privrednih društava biti predstavljeno kataloški", najavljeno je iz Privredne komore Republike Srpske.

Putem uzoraka biće predstavljene kompanije "Beladona" Veliko Blaško-Laktaši, "LJekobilje" Trebinje, "Adria MM" doo Banjaluka, "Eko-Bel" doo Trn-Laktaši, "Vitaminka" ad Banjaluka, "Vlačić" Trebinje, "Vitinka" ad Kozluk, "BMB Delta" Jablanica-Gradiška i "Prijedorčanka" ad Prijedor.

U saopštenju se navodi da će otvaranje sajma biti upriličeno u 10.00 časova, a trebalo bi da ga otvori predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.

Novosadski sajam ove godine obilježava 90 godina postojanja.

U okviru sajma u srijedu, 22. maja, biće održani i međunarodni poslovni susreti "AgroB2B@NSFair", čiji je cilj da dodatno pomognu domaćim firmama da lakše i brže dođu do inostranih partnera u okviru sajma.

Međunarodne poslovne susrete Novosadski sajam organizuje u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine i Evropskom mrežom preduzetništva u Srbiji - Privrednom komorom Srbije i Univerzitetom u Novom Sadu.

Ovogodišnji sajam okupiće najznačajnije pojedince, udruženja i kompanije iz oblasti poljoprivrede i povezanih grana, koji će predstaviti proizvode i usluge iz više od 50 zemalja svijeta, a zemlja partner je Hrvatska.

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu najveći je agrobiznis događaj u Srbiji i regionu i jedan je od pet vodećih sajmova u Evropi i 10 u svijetu, prema podacima iz trgovinskog izvještaja "Eichberg Ag Trade Show Report" iz 2010. godine.