Fudbaleri Leotara poraženi su danas u okviru 29. kola Premijer lige BiH, u Sarajevu, od ekipe Željezničara rezultatom 4:0.

zeljeznicar leotar 4-0

U prvih desetak minuta viđena je odlična igra sa obje strane. Prvi je zaprijetio Željezničar u 4. minutu kada je neprecizno šutirao Elvir Čolić, a par minuta kasnije Trebinjci su preko Filipovića imali odličnu šansu, ali rezultat se nije mijenjao. Nova prilika za Željezničar već u 9. minutu. Ovoga puta Adilović je bio siguran i postigao gol za 1:0.

U nastavku je Leotar preko Grubješića imao dobru priliku za gol, ali njegov šut završava preko gola. Prilike nisu izostale ni Željezničaru. Prvo je Svraka šutirao preko gola u 34. minutu, da bi golman Leotara, Rajić, odbranio udarac glavom Adilovića. Na odmor se otišlo rezultatom 1:0.

U drugom dijelu meča, fudbaleri iz Trebinja su doživjeli novi potop. Nakon onoga u Banjaluci, gdje su poraženi sa 5:0, Željo je imao malo manje sreće pa je našim momcima, u nastavku, dao svega tri "komada".

Željezničar je ekspresno postigao dva gola. U 54. minutu Bogičević je glavom postigao za 2:0, a tri minute kasnije Adilović je postigao svoj drugi pogodak za 3:0.

Adiloviću nisu bila dovoljna dva postignuta gola, pa je u 74. minutu postigao i treći za konačnih4:0.