U  salama "Doma mladih" i Doma kulture" bilo je smijeha, zabave i igre do suza, što od mališana, što od odraslih.

predstava u domu mladih u trebinju

Naime, održane su dvije različite predstave. Jedna iz Dječijeg pozorišta iz Bijeljine, pod nazivom "Čarli Čaplin i Štrumfovi", a druga je bila naša, Kulturne scene "Male stvari", pod nazivom "Laki komad".

U Domu mladih zabavljala su se predškolska i školska djeca sa zavrzlamama i trikovima Čarli Čaplina koji je doveo svoje Štrumfove, a birala se i najljepša ženska i muška frizura. Bilo je jako teško izabrati najljepšu, jer je konkurencija bila jaka. Po tome se vidi da su naši frizeri imali pune ruke posla. Mališani su se sredili kao da idu na modnu pistu, pa se tako moralo proglasiti više njih da imaju naj-naj frizuru. Svi oni su dobili simbolične nagrade.

predstava laki komad trebinjeNa drugoj strani, u Domu kulture, nakon pozorišnog vikenda, kada je publika mogla da pogleda predstave "Čekajući Marčela" i "Boja krvi i ilovače", rađene u koprodukciji sa Teatrom Fedra iz Bugojna, sinoć je odigran „Laki komad“- predstava koja je još jednom zasmijala trebinjsku publiku i dokazala zašto je  zvanično najbolja  amaterska predstava u  BiH u 2012. godini.

NAJAVA:

U subotu, 18. maja, polaznici pozorišnih radionica pri Kulturnoj sceni Male stvari, uzrasta 10-12 godina, premijerno će odigrati „Kad sam ja bio veliki“, i tako pokazati svoj napredak u radu u proteklom periodu, uz voditelja radionica, Vedranu Jokanović. Riječ je o komičnom komadu koji će polaznici uraditi na jedan jako zanimljiv i neobičan način, u nešto drugačijoj pozorišnoj formi od one na koju smo navikli. Igranje je zakazano za 13.00 časova u Domu mladih Trebinje, a ulaz je slobodan.

U ponedjeljak, 20. maja, srednjoškolska grupa odigraće višestruko nagrađivanu predstavu „One su htjele nešto sasvim drugo“, po tekstu Milene Depolo, a u režiji Željka Miloševića. Dom mladih Trebinje sa početkom u 20.00 časova. Ulaz 2 KM.