Gradonačelnici Sarajeva i Trebinja Ivo Komšić i Slavko Vučurević razgovarali su danas u Sarajevu o uspostavljanju saradnje preko realizacije projekata u oblasti privrede, poljoprivrede, a posebno proizvodnji zdrave hrane, turizma i kulture.

slavko vucurevic u posjeti sarajevu

Na sastanku je razgovarano i o susretima privrednika i turističkih radnika Sarajeva i Trebinja, koje bi inicirao Grad Sarajevo preko Privredne komore i Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

"Veoma nam je stalo da Grad Sarajevo ima što bolju saradnju sa gradovima iz Republike Srpske. Nedavno sam imao i prvi zvanični susret sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva. Spremni smo da realizacijom zajedničkih projekata infrastrukturalno povežemo Sarajevo i Istočno Sarajevo i time olakšamo život i poboljšamo kvalitet života naših građana", istakao je Komšić.

Izrazivši zadovoljstvo današnjim susretom, Vučurević je rekao da se mora međusobno sarađivati u interesu građana, saopšteno je iz Službe za informisanje Grada Sarajeva.

"Od Sarajeva kao glavnog grada BiH, velikog privrednog, trgovinskog, turističkog i sportsko-kulturnog centra, očekujemo pomoć u prezentaciji proizvodnih, turističkih i kulturnih mogućnosti i resursa koje posjeduje Trebinje", istakao je Vučurević.